Vervoer-op-maat door vrijwilligers

In 2020 is vanuit het Diaconaal Platform en de ouderenbonden PCOB en KBO, samen met de Barendrechtse welzijnsorganisatie KijkopWelzijn, de vervoersorganisatie AutoMaatje opgezet. Middels AutoMaatje worden Barendrechters die slecht ter been zijn door vrijwilligers met hun eigen auto (tegen een kleine vergoeding) naar hun bestemming gebracht en daar weer opgehaald. Dat kan zijn de dokter, een familielid of vriend(in) elders in Barendrecht maar ook ver daarbuiten. Doel van AutoMaatje is het bevorderen van de maatschappelijke participatie van mensen met een beperking en het verminderen van eenzaamheid. In 2023 zijn in het kader van AutoMaatje in Barendrecht 3992 ritten uitgevoerd. Dit is bijna een verdubbeling ten opzichte van 2022.

Andere berichten

Voorgenomen bezuinigingen bij de Stichting KijkopWelzijn

Lees meer

Ondersteuning mantelzorgers

Lees meer

Inspreken Gemeenteraad i.v.m. voorgenomen bezuinigingen KijkopWelzijn

Lees meer

Vragen of contact opnemen

Voor de activiteiten van het Diaconaal Platform en de met het Platform samenwerkende organisaties zoeken we diverse vrijwilligers: bijvoorbeeld mensen die statushouders helpen (‘buddies’ die een vraagbaak en soms begeleider voor hen zijn, en mensen die statushouders helpen met taalles). 

Voor meer informatie over het voorgaande, en als u zin hebt om met het een of ander te helpen, wilt u dan contact opnemen met de voorzitter van het Diaconaal Platform:

© 2024 Diaconaal Platform Barendrecht | Website door Webbouwer Tim