Inspreken Gemeenteraad i.v.m. voorgenomen bezuinigingen KijkopWelzijn

De Gemeente Barendrecht heeft zich voorgenomen om in 2025 en 2026 het budget van de Stichting KijkopWelzijn met in totaal meer dan 50% te korten.

Dit is voor velen in Barendrecht onaanvaardbaar. De in de Wet vastgelegde zorgplicht van gemeentelijke overheden wordt in Barendrecht voor een belangrijk deel gedragen en uitgevoerd door KijkopWelzijn. Naar aanleiding van de voorgenomen bezuinigingen hebben op 17 juni  2024 tal van organisaties en personen tijdens een inspraakavond van de Gemeenteraad bezwaar gemaakt tegen de voorgenomen bezuinigingen. Zo ook voorzitter Rob Benner van het Diaconaal Platform Barendrecht. Daarbij wees hij o.a. op de belangrijke samenwerking van KijkopWelzijn en het Diaconaal Platform bij het vervoer van mensen die slecht ter been zijn door de vrijwilligers van AutoMaatje, de samenwerking in het Diaconaal Noodfonds en de informatie en ondersteuning van mantelzorgers. Daarnaast wees hij op de consequenties van de demografische ontwikkelingen in Barendrecht (o.a. 80% meer alleenstaande 65-plussers en bijna tweemaal zoveel 90-plussers in 2040) en het belang van KijkopWelzijn bij de groeiende problemen van gokverslaving, koopverslaving en schulden bij de jeugd, en de spanningen die dit veroorzaakt in gezinnen.

Andere berichten

Voorgenomen bezuinigingen bij de Stichting KijkopWelzijn

Lees meer

Ondersteuning mantelzorgers

Lees meer

De Maatschappelijke Coalitie Barendrecht levert haar eindverslag in

Lees meer

Vragen of contact opnemen

Voor de activiteiten van het Diaconaal Platform en de met het Platform samenwerkende organisaties zoeken we diverse vrijwilligers: bijvoorbeeld mensen die statushouders helpen (‘buddies’ die een vraagbaak en soms begeleider voor hen zijn, en mensen die statushouders helpen met taalles). 

Voor meer informatie over het voorgaande, en als u zin hebt om met het een of ander te helpen, wilt u dan contact opnemen met de voorzitter van het Diaconaal Platform:

© 2024 Diaconaal Platform Barendrecht | Website door Webbouwer Tim