Voorgenomen bezuinigingen bij de Stichting KijkopWelzijn

De Gemeente Barendrecht wil het budget van de Stichting KijkopWelzijn de komende twee jaar met 50% korten. Dit dreigt de maatschappelijke dienstverlening van KijkopWelzijn aan veel kwetsbare inwoners van Barendrecht ernstige schade toe te brengen. Onder andere ook doordat de coördinatie van de maatschappelijke activiteiten van vele vrijwilligers vermindert of wegvalt. Om deze reden heeft de voorzitter van het Diaconaal Platform, net als vertegenwoordigers van andere maatschappelijke organisaties in Barendrecht, op de vergadering van de Commissie Algemene Zaken en Financiën van de Gemeente Barendrecht op 17 juni 2024 zijn grote zorg hierover uitgesproken. Daarbij heeft hij onder andere aandacht gevraagd voor de wettelijk vastgelegde zorgplicht van de overheid (ook de gemeentelijke!), en de belangrijke rol van KijkopWelzijn bij het Diaconaal Noodfonds, het vervoer-op-maat door vrijwilligers (‘AutoMaatje’), de ondersteuning van mantelzorgers, de bestrijding van eenzaamheid bij ouderen, en de groeiende problemen van gokverslaving, koopverslaving en schulden bij de jeugd, en de problemen die verslavingen veroorzaken in gezinnen.

Andere berichten

Ondersteuning mantelzorgers

Lees meer

Inspreken Gemeenteraad i.v.m. voorgenomen bezuinigingen KijkopWelzijn

Lees meer

De Maatschappelijke Coalitie Barendrecht levert haar eindverslag in

Lees meer

Vragen of contact opnemen

Voor de activiteiten van het Diaconaal Platform en de met het Platform samenwerkende organisaties zoeken we diverse vrijwilligers: bijvoorbeeld mensen die statushouders helpen (‘buddies’ die een vraagbaak en soms begeleider voor hen zijn, en mensen die statushouders helpen met taalles). 

Voor meer informatie over het voorgaande, en als u zin hebt om met het een of ander te helpen, wilt u dan contact opnemen met de voorzitter van het Diaconaal Platform:

© 2024 Diaconaal Platform Barendrecht | Website door Webbouwer Tim