Overleg met het Diaconaal Noodfonds

Op 25 maart 2024 is overlegd met het Bestuur van het Diaconaal Noodfonds Barendrecht en het Bestuur van de Stichting Vluchtelingen en Statushouders Barendrecht over de ondersteuningscriteria en -mogelijkheden. Reden was dat er voor Statushouders in Barendrecht financiële barrières zijn voor gezinshereniging wanneer de gezinsleden woonachtig zijn in een land waar geen functionerende Nederlandse ambassade is. Dan moeten er vaak grote extra reis- en verblijfkosten worden gemaakt voor het tijdig verkrijgen van een visum. Gezamenlijk is een werkbare oplossing voor dit probleem gevonden.

Andere berichten

Voorgenomen bezuinigingen bij de Stichting KijkopWelzijn

Lees meer

Ondersteuning mantelzorgers

Lees meer

Inspreken Gemeenteraad i.v.m. voorgenomen bezuinigingen KijkopWelzijn

Lees meer

Vragen of contact opnemen

Voor de activiteiten van het Diaconaal Platform en de met het Platform samenwerkende organisaties zoeken we diverse vrijwilligers: bijvoorbeeld mensen die statushouders helpen (‘buddies’ die een vraagbaak en soms begeleider voor hen zijn, en mensen die statushouders helpen met taalles). 

Voor meer informatie over het voorgaande, en als u zin hebt om met het een of ander te helpen, wilt u dan contact opnemen met de voorzitter van het Diaconaal Platform:

© 2024 Diaconaal Platform Barendrecht | Website door Webbouwer Tim